Semester-resan/Våra Älskade Barn

Semester-resan är ett projekt som drivs av den idella föreningen Våra Älskade Barn. Målet är att ge barnfamiljer med knappa ekonomiska resurser en möjlighet att få åka på semester under sommarlovet, kanske för första gången. Organisationen uppger att var sjätte barnfamilj i Sverige lever under EU:s fattigdomsgräns och bland ensamstående kvinnor med barn är siffran ännu högre, fler än fyra av tio. Vart femte barn i Sverige har varken gjort en semesterresa det senaste året eller haft tillgång till ett fritidshus. (Ca 400.000 barn)

Med hjälp av socialtjänsten får familjer ansöka om att komma med i projektet och föreningen skickar sedan ett färdigt semesterpaket till familjen, bokningsbekräftelse på stuga/camping/pensionat, presentkort på mat, värdecheck på bränsle eller bussresa.

Föreningen verkar nu (2016-2017) i tre kommuner, Vara, Skara och Götene kommun men är inte främmande för expansion. Behovet finns i hela Sverige.

Läs gärna mer på Våra Älskade Barns sajt. Den som önskar stödja verksamheten hittar information här.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter