Miljöverkstan - sommarkollo

Miljöverkstan har en uppskattad verksamhet vid naturreservatet Flaten för barn och ungdomar i åldrarna 3-25 år.  De riktar särskilt in sig på barn och unga som av kulturella och socio-ekonomiska skäl inte kommer ut i naturen och barn/unga som ännu inte intresserat sig för miljö och hållbarhetsfrågor.  Flera olika aktiviteter finns, läs mer här.

Ett mål är att stärka barnens relation till naturen och de arbetar efter en metod som handlar om att visa "Respekt x 3", för sig själv, varandra och naturen. Barn och unga involveras i alla led, allt från att vara ungdomsledare till styrelsearbete.

Dagkollo bedrivs under en vecka i augusti (2017) där barngruppen (ålder 8-15 år) ägnar sig åt att fiska, paddla kanot och bada och samtidigt utforska vad respekt för sig själv, medmänniskor och naturen kan innebära. Veckan beskrivs som "magisk" och är mycket uppskattad. Läs mer här om Miljöverkstans dagkollo.

Vill du också stödja Miljöverkstans arbete kan du läsa mer här och kontakta de engagerade medarbeterna. 

Arkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

-

Senate inlägg

Etikettmoln