Forska utan Djurförsök

Forska Utan Djurförsök bildades 1964 och har till uppgift att stödja forskning med målet att djurförsök ska ersättas av moderna djurfria metoder. Organisationen (som är en forskningsstiftelse) anser att forskning är livsnödvändig både för människor, djur och miljö men att forskning ska bedrivas utan att djur plågas. De forskningsprojekt som får understöd håller alla hög vetenskaplig kvalitet. Antalet kvalificerade ansökningar ökar varje år och organisationen rapporterar att det tydligt märks att fler och fler forskare vill utveckla djurfria forskningsmetoder. Sedan 2015 delas också priset "Nytänkaren" ut.

Forska Utan Djurförsök är helt beroende av gåvor och arv, läs mer här på vilka sätt du kan stödja deras viktiga arbete.

Arkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

-

Senate inlägg

Etikettmoln