Operation Smile

Operation Smile beskriver varför de behövs, vad de vill och vad de gör så här:

Var tredje minut föds ett barn med läpp-, käk- eller gomspalt någonstans i världen. I många länder tvingas dessa barn leva ett mycket hårt liv. Många av barnen har svårt att äta och tala så att andra förstår. De riskerar att bli mobbade och utsatta för fördomar och trakasserier som tvingar in dem i isolerong och ensamhet. Många av dem går aldrig i skolan. 

Operation Smile är en internationell hjälporganisation som bildades i USA 1982 och i Sverige 2011. Visionen är att inget barn i världen ska kränkas eller tvingas leva undagömt på grund av en behandlingsbar ansiktsmissbildning. Operation Smile har mer än 5000 medicinska volontärer från 80 olika länder varav ca 200 i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Operation Smile har uppdragsverksamhet i närmare 60 länder. 

De medicinska volontärerna arbetar utan ersättning på operationsuppdrag runt om i världen. Under tio dagar delar de med sig av sin tid och kunskap för att hjälpa så många som möjligt. Under ett uppdrag får ett hundratal människor den operation de så väl behöver. 

Operation Smile arbetar också långsiktigt för att bygga upp kompetensen och resurserna i programländerna genom att bygga och driva permanenta kliniker som förutom operationer även kan erbjuda till exempel tandvård, nutrionsvård och möjlighet att träffa logoped. 2017 fanns 29 sådana kliniker i 19 länder.

Sedan starten 1982 har 250 000 operationer genomförts i Afrika, Asien och Latinamerika. En operation kan kosta så lite som 2400 kronor och ta en timme att göra men förändrar ett barns liv för alltid. 

Vill du också stödja Operation Smiles arbete Klicka här.

 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter