Randiga Huset - för barn i sorg

Randiga Huset är en ideell verksamhet med syftet att ge stöd till barn och unga som har eller som kommer att förlora en förälder eller ett syskon i döden. Randiga Huset berättar på sin sajt att det varje dag är nio barn i Sverige som förlorar en förälder och tre barn som dör och efterlämnar syskon. Verksamheten bedrivs i Stockholm (sedan 2011), Göteborg och delvis i Sundsvall. Barnen/ungdomarna inbjuds till gruppträffar som baseras på en modell för "Familj i sorg", med utgångspunkt i Rädda Barnens riktlinjer. Läs gärna deras fina blogg "Livsviktigt", för dig som förlorat någon eller för dig som vill finnas till för ett barn eller ungdom i sorg. Arbetar du inom skola/vård och möter barn som förlorar förälder eller syskon finns utbildningar och föreläsningar som ger dig verktyg. Randiga Huset har tagit fram två fina böcker som riktar sig till vuxna inom förskola och skola, men böckerna kan läsas av alla vuxna som i något sammanhang möter barn och unga i sorg. Böckerna finns att beställa här. Randiga Huset finns också i sociala medier. Läs mer om hur du kan stödja deras verksamhet här.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter