Stiftelsen Våga va' dig själv

Stiftelsen Våga va' dig själv beskriver sin grundfilosofi så här:  "Vår vision är en värld där ungdomar bryr sig, trivs och växer, där alla vågar vara sig själva och tillåter andra att vara sig själva. Vi når visionen genom att skapa sammanhang som gör bestående skillnad i ungdomars liv. Vi arbetar med goda exempel och positiva aktiviteter. Våra värdeord är engagemang, mod, omtanke och glädje." 

Stiftelsen grundades 2005 av familjen Falkbäck som en reaktion på det bottenlösa trauma som drabbade familjen då deras yngsta dotter Linda, 13 år ung, tog sitt liv. Efter bara en kort tids kränkningar i skolan såg hon ingen annan utväg. Familjen tänkte att om det här kunde drabba en glad, sprallig, positiv och nyfiken tjej, i en vanlig skola, i en idyllisk förort, så kan det drabba vem som helst, var som helst och när som helst. Den handlingskraftiga familjen valde att överleva genom att "tända ljus istället för att förbanna mörkret."

Stiftelsen driver ett omtyckt sommarläger på Vettra för barn och ungdomar, 12-16 år, som vill ta chansen att bygga upp sitt självförtroende, våga ta för sig, visa vem de är och skaffa nya vänner. Under lägerveckan läggs stor tonvikt vid att stärka varje individs självkänsla och uppmuntra till en aktivare och positivare livsstil. 

Våga va' dig själv-dagar, ledarskapsutbildningar, temadagar och föreläsningar i skolor för elever och personal anordnas också. 

Läs mer här om lägerverksamheten här. Läs mer här om hur du kan understödja stiftelsen ekonomiskt eller med eget engagemang.

Se en av stiftelsens grundare berätta om stiftelsens bakgrund och arbete i detta klipp:

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter