Barn i sorg

Enligt Randiga Huset är det i Sverige varje år ca 3 500 barn upp till 18 år som förlorar en förälder eller vårdnadshavare i döden. 10 barn i samma åldersgrupp förlorar båda föräldrarna. Ca 600 barn förlorar ett syskon. Randiga Huset är en stödorganisation för barn och unga i sorg. På sajten barnisorg.se finns mycket starkt material bl.a en del där barn berättar om sorg och 3 mycket läsvärda listor. En lista över vad vuxna INTE ska säga eller göra, en lista där barn tipsar om vad vuxna som möter barnen i t.ex dagis och skola ska säga/göra och en lista där ungdomar ger tips till personal i skolan. Läs och lyssna gärna här. Känner du en familj som är drabbad? Tipsa om Randiga Husets verksamhet. Vill du stödja verksamheten? Läs här hur du kan bidra med pengar. 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter