Aktuellt

Här kan du läsa om organisationer och projekt som för tillfället är aktuella för Stiftelsen MEST. 

Under hösten 2019 har stiftelsen bidragit med medel till Världens Barn, Operation Smile, Bufff och Tjejzonen

Läs hela inlägget »
Etiketter: stiftelsebidrag

De medel som stiftelsen har att dela ut för det brutna räkenskapsåret 2019-2020 kommer att börja delas ut från och med oktober 2019 till och med juni 2020. 

Välkommen att ansöka om bidrag. Här kan du läsa om hur du ansöker och vad du bör tänka på. Vill du ansöka via vårt onlineformulär ber vi dig mejla oss så skickar vi dig en länk.

Läs hela inlägget »

Stiftelsen håller nu sommarstängt och välkomnar nya ansökningar från 1 september 2019. 

Läs hela inlägget »

Randiga Huset förklarar sitt namn så här "Barns sorg är randig. Ena stunden är barnet helt otröstligt för att i nästa stund leka och skratta till synes oberörd. Sorgens alla färger är ett tecken på att allt fungerar som det ska. Men när du drabbats av sorg är det en utmaning att fortsätta prata om känslorna – att våga öppna dörrarna. Därför finns Randiga Huset. Vi är ett hus som tar hand om alla färgerna."

Randiga Huset erbjuder hjälp och stöd till barn och ungdomar som har förlorat en förälder eller ett syskon i döden. Barn och ungdomar drabbas hårt av denna upplevelse men blir sällan sedda och hjälpta, vilket inte sällan leder till livslånga, allvarliga konsekvenser som av "vuxenvärlden" kan tolkas som något annat än sorg. 
Randiga Huset erbjuder direkt stöd till barnen och ungdomarna och även utbildning till förskola, skola och andra aktörer som möter barnen.

Finns det då verkligen många barn i Sverige som förlorar en förälder eller ett syskon? Ja. Var tredje timme är det ett barn under 18 år som förlorar en förälder i döden.

Läs mer om Randiga Huset här och bidra till deras arbete här

Läs hela inlägget »

Killfrågor är en stödjour för killar från 10-20 år som sedan 2009 drivs av organisationen MÄN för jämställdhet. MÄNs ändamål är att verka för jämställdhet och mot våld, genom att förebygga mäns våld och utmana destruktiva maskulinitetsnormer. Visionen är en värld utan våld. För att nå detta vill MÄN särskilt engagera pojkar och män i jämställdhetsarbetet.

Chatten Killfrågor är rikstäckande, öppen kvällstid och helger från söndag till torsdag, bemannas av ca 70 volontärer och tar emot mellan 7000-9000 kontakter per år. I chatten är både den stödsökande killen och den välutbildade volontären anonyma och det ger en trygg miljö att prata om behov och problem. Dock ökar andelen svåra samtal med komplexa problem som kräver återkommande samtal. Utifrån detta behov kommer Killfrågor under 2019/20 att testa att erbjuda den stödsökande killen möjligheten att boka återkommande chattsamtal med en specifik volontär som blir en kontaktperson. Komplexa problem i vardagen, psykisk ohälsa och föreställningen att inte kunna söka hjälp driver ofta de här pojkarna allt längre från det stöd som finns. 

Volontärerna är utbildade för att kunna nå och samtala med unga killar om de frågor killarna själva lyfter och har också en djup kunskap om kopplingen mellan maskulinitet, begränsande normer och våld.

Läs mer om chatten på sajten Killfrågor. Läs mer om organisationen MÄN - män för jämställdhet, mot våld. Läs mer om volontärer och deras berättelser.

Läs hela inlägget »

Arkiv

Senaste nyheter